06.08 2014

Uusi kesäperunalajike myynnissä

Tälle kasvukaudelle perunalajikkeisiin otettiin mukaan uusi Kantaperunan lajike Colomba. Colomba on Kantaperunan uutuuslajike keväälle 2014. Colombassa yhdistyy ominaisuuksia, joita ei ole aiemmin nähty yhdessä ja samassa lajikkeessa. Parhaiten käsityksen Colomban ominaisuuksista saakin vertaamalla sitä vanhoihin tuttuihin perunalajikkeisiin; Hankkijan Timon aikaisuus, Carreran ulkomuoto, Nicolaa parempi ruvenkesto, Challengerin pitkä varastosäilyvyys, jne.

Varhais-/kesäperunan Carrerra myytiin loppuun ja nyt Vehviläisessä nostetaan Colombaa. Colombaa saa pohjois-savon alueella PS:n myymälöistä sekä K-Citymarket Kolmisopelta.

12.05 2014

Istutustyöt hyvässä vauhdissa.

Sateiden takia Vehviläisessä on taukoa istutustöissä. Tämän kevään istutustyöt ovat hyvässä vaudissa uudistetun kaluston ansiosta. Sipulia ja perunaa on molempia istuttamatta enää kolmen päivän verran.

Kevään istutustöihin on saatu uutta vauhtia kalustoa uusimalla. Sipulille on rakennettu kokonaan uusi istutuskonsepti joka mahdollistaa yli kahdenkymmenen hehtaarin päivävauhdin.

 

Myös perunan istutuskalustoa on viritelty viime vuodesta ja istutusvauhtia on saatu nostettua parilla hehtaarilla ylöspäin. Istutuskoneen lannoitesäiliöiden tilavuuksia on kasvatettu ja siemenperunan käsittely vaihdettu laatikoista suursäkkeihin.

Nyt odotellaan sadejakson loppumista jotta päästään lopettamaan istutustyöt.

12.05 2014

Piispan vierailu Vehviläisessä

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vieraili seurueineen Vehviläisessä 29.4.2014.

 

Vierailu kesti noin tunnin ja tuona aikana Pekka Vehviläinen esitteli yrityksen historiaa ja tulevaisuuden suunnitelmia. Piispan seurue oli kiinnostunut nykyaikaisista viljelytekniikoista ja yrityksen kasvuhistoriasta.

 

12.08 2013

Avomaanvihannes- ja perunapäivä Vehviläisessä

Tiistaina 13.8.2013 kello 10:n alkaen järjestetään Vehviläisessä Yaran ja Agrimarketin avomaanvihannes- ja perunapäivä. Tilaisuus alkaa Vehviläisen tiloissa ja päättyy tutustumiseen koelohkoilla. Päivä pitää sisällään myös ProAgrian, Bernerin ja Viljavuuspalvelun puheenvuoroja.

05.08 2013

Myynnissä suursäkkejä ja kertakäyttölavoja

Tarvitsetko suursäkkejä tai kertakäyttölavoja, myymme vanhat pois! Meiltä saat suursäkit ja kertkäyttölavat vaikka yksittäin taikka rekkalasteittain. Suursäkit on paalattu 50:n kappaleen paaleihin ja ne on säilytetty katoksessa.

 

Soita ja kysy 010-321 8070.

 

 

15.04 2013

Vehviläinen ja Jyrki Sukulan makujen maa 28.4.2013

JIM TV:llä pyörii ohjelma jossa suomalainen huippukokki Jyrki Sukula vierailee kotimaisilla maatiloilla ja ruuan alkulähteillä. Makujen maan kahdeksas jakso esitetään JIM tv:llä 28.4. klo 19:30, tuolloin nähdään Jyrki Sukulan vierailu yrityksessämme.

Ohjelmasta lisätietoja JIM tv:n kotisivuilla.

15.04 2013

Peltotyöt käynnistyneet

Kevät etenee hyvää vauhtia ja Vehviläisen peltotyöt on aloitettu. Peltotyöt alkavat Vehviläisessä biotiitin levityksellä.

Yara biotiitti on hidasliukoista kaliumia (5 %) sisältävä maanparannusaine, joka sopii kalium-, magnesium- ja kalsiumlannoitukseen. Tuotteella on myös kalkitusvaikutusta: se nostaa maan pH-lukua 0,2-0,4 yksikköä käyttömäärästä ja maalajista riippuen. Biotiitin sisältämästä kaliumista liukenee ensimmäisen viiden vuoden aikana noin 2/3. Biotiitillä voidaan lisätä vähäkaliumisten maiden varastokaliumin määrää.

Biotiitillä on keväisin tummana myös auringonvaloa sitova ja sitä kautta lunta sulattava vaikutus, tämän johdosta peltotöihin päästään hieman aiemmin.

10.01 2013

Kansanedustaja Markku Eestilän vierailu Vehviläisellä

Kansanedustaja Markku Eestilä ja Pekka Vehviläinen

Kansanedustaja Markku Eestilä vieraili Vehviläisen tilalla torstaina 10.1.2013. 

Vehviläisen yritys oli Eestilälle entuudestaan tuttu vain median kautta ja käynti tilalla oli hänen ensimmäinen. Aamupäivän kestänyt vierailu oli oikein antoisa ja yritysesittelyn lisäksi keskustelua käytiin laajasti muun muassa maatalouden kehittämisestä, pienyritysten haasteista ja lainsäädännöstä.  Yritysvierailut ovat erinomainen tapa saada tuntumaa yritysten käytännön tarpeista ja haasteista, joiden kanssa varsinkin PK-yritykset toimivat Suomessa ja EU:ssa. 

Markku Eestilä on kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Iisalmesta. Eestilällä on ennen kansanedustajan työtä takanaan 30 vuotta eläinlääkärin työtä ja 15 vuotta aktiivista politiikkaa. Lisää tietoa Markku Eestilästä ja hänen työstä kansanedustajana löytyy Markun omilta kotisivuilta www.eestila.fi.

Vehviläisen tila kiittää vierailusta ja toivottaa kansanedustajan lämpimästi tervetulleeksi myös uudestaan.

21.12 2012

Uudet peunapakkaukset kauppoihin vuodenvaihteessa

Vehviläinen laajensi satokaudella 2012 toimintaansa sipulinviljelystä myös perunanviljelyyn. Toistaiseksi perunaa on ollut tarjolla Kuopion alueen marketeissa irtotavarana, mutta uusi vuosi 2013 tuo mukanaan myös täysin uuden pakkauksen kuluttajan saataville.

Kauppojen valikoimiin tulee pesty pohjois-savolainen ruokaperuna, jollaista ei ole ollut aiemmin tarjolla. Pienpakkauksessa pestynä myytävä lähiperuna on ympäristötietoisen kuluttajan valinta, koska kuljetusmatkat pellolta varastoihin, pakkaamoon ja kauppohin ovat lyhyet. Kuluttajan on helppo valita eri käyttöttötarkoitukseen sopiva tuote värikoodatuista pakkauksista. Pakkausmateriaalin verkkosivustat tekevät tuotteesta hengittävän ja mahdollistavat samalla vaivattoman näkyvyyden pakkauksen sisälle.

 

17.12 2012

Hyvää joulumieltä!

Tänä jouluna Vehviläinen tukee Lastenklinikoiden Kummien toimintaa ja tuki on kohdistettu erityisesti pienten potilaiden viihtyyden parantamiseen.

Vehviläinen toivottaa hyvää joulua kaikille!

Next »