Yritys

Vehviläinen on sipulin viljelyyn, pakkaamiseen ja jatkojalostukseen keskittynyt moderni yritys Savon sydämessä.

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja, Pekka Vehviläinen, aloitti toimintansa sipulin parissa nykyisellä paikallaan Siilinjärvellä jo vuonna 1978, siirtyen täysipäiväiseksi viljelijäksi 1990. Intohimoinen ja innovatiivinen suhtautuminen viljelyyn ja toiminnan kehittämiseen on tuonut yrityksen nykytilanteeseensa; Suomen suurimmaksi sipulin alkutuottajaksi ja sipulijalosteiden markkinajohtajaksi.

Yksi yrityksemme tärkeimmistä kulmakivistä ja missioista on ollut halu kehittää perinteisiä viljelymenetelmiä tehokkaammiksi käyttäen uusinta teknologiaa, laadusta kuitenkaan tinkimättä. Onnistuneiden tulosten ja tyytyväisten asiakkaiden lisäksi tämä innovatiivinen suhtautuminen on tuonut yrityksellemme myös useita arvostettuja tunnustuksia.

Viljelypinta-alaa on nykyisin käytössä noin 450 hehtaaria; mistä 200 hehtaaria on sipulin kasvualustana, yli 70 hehtaaria perunalla ja noin 180 hehtaaria kiertoviljelyssä viljalla ja heinällä. Satomäärä on tämän hetkisten markkinoiden kysynnän vaikutuksesta vakiintunut noin kuuteen miljoonaan kiloon sipulilla ja perunalla kahteen miljoonaan kiloon, jotka riittävät tarjoamaan markkinoiden tarpeisiin laadukasta kotimaista raaka-ainetta vuoden ympäri.

Vuosien aikana yritys on muuttunut yhdenmiehen pienviljelystä yli kolmekymmentä henkilöä työllistäväksi teollisuuslaitokseksi, joka tarjoaa sopivia tuotteita niin elintarviketeollisuuden kuin kuluttajankin tarpeisiin.