Laatu

Meille on ehdottoman tärkeää, että asiakas saa itselleen laadukkaan ja moitteettoman tuotteen, meneepä se sitten teollisuuden suurasiakkaalle tai kuluttajan keittiöön.

Kaikki kotimainen sipulimme on omaa satoa, jonka alkuperästä voimme ylpeinä olla sataprosenttisen varmoja. Luomusipuli ja ulkomainen raaka-aine tulevat pitkäaikaisilta luotettavilta kumppaneiltamme, joille olemme asettaneet tarkat laatuvaatimukset. Lisäksi jokainen saapuva raaka-aine -erä tarkastetaan sen saapuessa varastoomme. Kaikki sipulin käsittelyprosessit tapahtuvat omalla liikealueellamme, oman koulutetun henkilökuntamme tekemänä. Näin voimme olla varmoja sipulin oikeasta käsittelystä ja varastoinnista, aina alkutuotannosta valmiiksi tuotteeksi.

Jokaisen meiltä lähtevän tuotteen alkuperä voidaan jäljittää tietylle peltolohkolle, olipa kyse sitten omasta tai ulkomaisesta raaka-aineesta. Lohko- ja varastointikirjanpidon ansiosta pystymme tarkasti dokumentoimaan jokaisen jäljitetyn tuotteen historian; istutuspäivän, annetut ravinteet ja kasvinsuojeluaineet, nostopäivän ja varastointipaikan varastossamme. Näin voimme taata tuotteidemme laadun ja turvallisuuden.

Vehviläisellä on käytössä SQMS (Supplier Quality Management System)-standardi, joka auditoidaan ulkoisesti vuosittain. SQMS on McDonald’sin oma standardi ja se painottaa erityisesti tuoteturvallisuutta ja tuotantohygieniaa, mutta kattaa ruuan turvallisuuteen liittyvien seikkojen lisäksi koko laatujärjestelmän johdon sitoutumisesta innovatiivisuuteen ja jatkuvan parantamisen tavoitteluun. Standardi on tullut tunnetuksi yhtenä elintarvikealan laajimmista ja tiukimmista. Kolmannen opapuolen suorittamassa auditoinnissa Vehviläinen on sijoitettu toimittajista parhaaseen ryhmään A-arvosanalla.

Omavalvontamme perustuu HACCP –laatujärjestelmään. Järjestelmällä etsitään sipulin läpikäymästä prosessista sellaiset kohdat, joihin sisältyy terveysriski, ja valitaan näistä kriittiset hallintapisteet. Nämä pisteet ovat sellaisia työ- tai käsittelyvaiheita, joissa riski voidaan todeta ja sen eteneminen pysäyttää.

Testaamme raaka-aineidemme ja tuotteidemme laatua säännöllisillä laboratoriotutkimuksilla, jonka lisäksi saamme säännöllisesti asiakkailtamme heidän tuotteillemme tekemien testien tulokset. Näin saamme tärkeää tietoa valmiin tuotteen laadun säilymisestä moitteettomana kuljetuksen aikana ja asiakkaalle saapumisen jälkeen. Kaikki laatujärjestelmämme toimenpiteet, esimerkiksi puhdistus ja huolto, tehdään ennalta laaditun suunnitelman mukaisesti ja dokumentoidaan. Arvioimme itse toimintaamme vuosittain sisäisen auditoinnin avulla, jonka lisäksi tarkastuksia suoritetaan myös ulkopuolisten arvioitsijoiden toimesta.

Kotimaiset Kasvikset ry on huomioinut laatumme Vuoden avomaavihannesten laatutuottaja –maininnalla.