Maanantaina saatiin viimeiset sipulit ajettua pelloilta varastoon ja sipulinnosto taas tältä vuodelta päätökseen. Avomaalla työskenneltäessä vaihtelevat sääolot tuovat työhön aina oman haasteensa ja myös tänä vuonna syksyiset sateet aiheuttivat yhden pidemmän tauon nostossa.  Suurilla koneilla tehtävä nostotyö vaatii onnistuakseen riittävän kuivan pellon ja Siilinjärvellä syksy 2011 oli koko Suomeen verrattuna sateiden osalta melko hyvä. Lähes koko sato saatiin varastoon jo pari viikkoa sitten, mutta sateinen jakso aiheutti pidemmän tauon kun vain muutama nostopäivä oli enää jäljellä. Viime viikonlopun poutainen ja tuulinen sää edesauttoi peltojen kuivumista sateiden jäljiltä ja näin sadonkorjuu saatiin onnellisesti päätökseen ennen tulevia sateita.

Sipulinnosto tapahtui tänä vuonna yhdellä Dewulf-nostokoneella. Vehviläisen pellot sijaitsevat eripuolilla Siilinjärveä noin 20 km säteellä tilasta. Tehokas kuljetuskalusto on välttämätön edellytys toimivalle tuotantoketjulle. Kuljetuskalustona käytettiin John Deere 7930 traktoria, kahta erikoisperäkärryä, kuorma-autoa ja kahta siirtolavaa.

Hyvän kaluston lisäksi onnistuneen ja tehokkaan peltotyön lähtökohta on sitoutunut työtiimi. Toimivassa tiimissä jokainen henkilö tietää oman tehtävänsä, mutta on myös valmis auttamaan muita.  Kiitoksia erinomaiselle henkilöstölle kovasta työpanoksesta jälleen kerran!