Aiemmin sipulin kuorinnasta ja kauppakunnostuksesta peräisin oleva kuorimassa on ollut merkittävin toiminnastamme syntyvä jäte. Tämän sivuvirran hyödyntämiseksi olemme käyttäneet jo useita vuosia merkittävästi resurssejamme ja ratkaisu alkaa olla valmis esiteltäväksi.

Kahden vuoden testaamisen tuloksena olemme saaneet pelletöintilaitteistomme toimimaan halutulla tavalla ja jatkossa tästä jätteestä syntyykin sipulipellettiä ja -rouhetta, jolle kartoitamme parasta jatkokäyttötarkoitusta.

Kuopion yliopisto on tutkinut pellettiemme sekä sipulirouheen aminohappo- ja flavonoindipitoisuuksia, tehden merkittäviä löydöksiä näiden terveysvaikutteista (esim. tulehduksien ehkäisyssä). Tutkimusten mukaan pelletissä ja rouheessa on 2-4 kertaiset määrät flavonoideja tuoreeseen sipuliin verrattuna, ollen siten kasvikunnantuotteiden huippua.