Silloin tällöin yritykseemme tulee kyselyjä sipulin laatuluokittelusta. Kuluttajia on hämmentänyt marketeissa myytävien sipulien pakkausmerkinnöissä 2.luokan laatumerkintä ja se ettei 1.luokan sipulia löydy kaupoista lainkaan.

Sipuli tekee poikkeuksen suurimmasta osasta muista kotimaisista vihanneksista siinä, että kaikki Suomessa myytävä sipuli pakataan 2.lk merkinnällä. Syynä tähän on Suomen oloissa vaikeasti hallittava sipulin uloimman kuoren eheys, eli niin sanotut pintaviat. Pintavikoja ovat mm. uloimman kuoren puuttuminen ja repeytyminen sekä  pienet arpeumat ja hankaumat, joita tulee helposti sipulinnoston, varastoinnin ja pakkaamisen yhteydessa.

Kaikilta muilta osin 2.luokan merkinnöillä myytävä sipuli täyttää 1.luokan vaatimukset ja siksi on yleisesti päätetty, että sipulipakkauksissa voidaan käyttää Kotimaiset Kasvikset Ry:n Sirkkalehti-merkkiä, johon oikeutettuja ovat normaalisti vain 1.luokan tuotteet.