Pekka Vehviläinen http://pekkavehvilainen.fi Ihan uusi WordPress-sivusto Thu, 19 Sep 2019 09:54:39 +0000 fi hourly 1 Uusi kesäperunalajike myynnissä http://pekkavehvilainen.fi/2014/08/uusi-kesaperunalajike-myynnissa/ Wed, 06 Aug 2014 06:06:58 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=666 Tälle kasvukaudelle perunalajikkeisiin otettiin mukaan uusi Kantaperunan lajike Colomba. Colomba on Kantaperunan uutuuslajike keväälle 2014. Colombassa yhdistyy ominaisuuksia, joita ei ole aiemmin nähty yhdessä ja samassa lajikkeessa. Parhaiten käsityksen Colomban ominaisuuksista saakin vertaamalla sitä vanhoihin tuttuihin perunalajikkeisiin; Hankkijan Timon aikaisuus, Carreran ulkomuoto, Nicolaa parempi ruvenkesto, Challengerin pitkä varastosäilyvyys, jne. Varhais-/kesäperunan Carrerra myytiin loppuun ja nyt Vehviläisessä […]

The post Uusi kesäperunalajike myynnissä first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Tälle kasvukaudelle perunalajikkeisiin otettiin mukaan uusi Kantaperunan lajike Colomba. Colomba on Kantaperunan uutuuslajike keväälle 2014. Colombassa yhdistyy ominaisuuksia, joita ei ole aiemmin nähty yhdessä ja samassa lajikkeessa. Parhaiten käsityksen Colomban ominaisuuksista saakin vertaamalla sitä vanhoihin tuttuihin perunalajikkeisiin; Hankkijan Timon aikaisuus, Carreran ulkomuoto, Nicolaa parempi ruvenkesto, Challengerin pitkä varastosäilyvyys, jne.

Varhais-/kesäperunan Carrerra myytiin loppuun ja nyt Vehviläisessä nostetaan Colombaa. Colombaa saa pohjois-savon alueella PS:n myymälöistä sekä K-Citymarket Kolmisopelta.

The post Uusi kesäperunalajike myynnissä first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Istutustyöt hyvässä vauhdissa. http://pekkavehvilainen.fi/2014/05/istutustyot-hyvassa-vauhdissa/ Mon, 12 May 2014 08:20:44 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=654 Sateiden takia Vehviläisessä on taukoa istutustöissä. Tämän kevään istutustyöt ovat hyvässä vaudissa uudistetun kaluston ansiosta. Sipulia ja perunaa on molempia istuttamatta enää kolmen päivän verran. Kevään istutustöihin on saatu uutta vauhtia kalustoa uusimalla. Sipulille on rakennettu kokonaan uusi istutuskonsepti joka mahdollistaa yli kahdenkymmenen hehtaarin päivävauhdin.   Myös perunan istutuskalustoa on viritelty viime vuodesta ja istutusvauhtia […]

The post Istutustyöt hyvässä vauhdissa. first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Sateiden takia Vehviläisessä on taukoa istutustöissä. Tämän kevään istutustyöt ovat hyvässä vaudissa uudistetun kaluston ansiosta. Sipulia ja perunaa on molempia istuttamatta enää kolmen päivän verran.

Kevään istutustöihin on saatu uutta vauhtia kalustoa uusimalla. Sipulille on rakennettu kokonaan uusi istutuskonsepti joka mahdollistaa yli kahdenkymmenen hehtaarin päivävauhdin.

 

Myös perunan istutuskalustoa on viritelty viime vuodesta ja istutusvauhtia on saatu nostettua parilla hehtaarilla ylöspäin. Istutuskoneen lannoitesäiliöiden tilavuuksia on kasvatettu ja siemenperunan käsittely vaihdettu laatikoista suursäkkeihin.

Nyt odotellaan sadejakson loppumista jotta päästään lopettamaan istutustyöt.

The post Istutustyöt hyvässä vauhdissa. first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Piispan vierailu Vehviläisessä http://pekkavehvilainen.fi/2014/05/piispan-vierailu-vehvilaisessa/ Mon, 12 May 2014 07:53:46 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=648 Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vieraili seurueineen Vehviläisessä 29.4.2014.   Vierailu kesti noin tunnin ja tuona aikana Pekka Vehviläinen esitteli yrityksen historiaa ja tulevaisuuden suunnitelmia. Piispan seurue oli kiinnostunut nykyaikaisista viljelytekniikoista ja yrityksen kasvuhistoriasta.  

The post Piispan vierailu Vehviläisessä first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen vieraili seurueineen Vehviläisessä 29.4.2014.

 

Vierailu kesti noin tunnin ja tuona aikana Pekka Vehviläinen esitteli yrityksen historiaa ja tulevaisuuden suunnitelmia. Piispan seurue oli kiinnostunut nykyaikaisista viljelytekniikoista ja yrityksen kasvuhistoriasta.

 

The post Piispan vierailu Vehviläisessä first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Avomaanvihannes- ja perunapäivä Vehviläisessä http://pekkavehvilainen.fi/2013/08/yaran-ja-agrimarketin-avomaanvihannes-ja-perunapaiva-vehvilaisessa/ Mon, 12 Aug 2013 07:52:41 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=626 Tiistaina 13.8.2013 kello 10:n alkaen järjestetään Vehviläisessä Yaran ja Agrimarketin avomaanvihannes- ja perunapäivä. Tilaisuus alkaa Vehviläisen tiloissa ja päättyy tutustumiseen koelohkoilla. Päivä pitää sisällään myös ProAgrian, Bernerin ja Viljavuuspalvelun puheenvuoroja.

The post Avomaanvihannes- ja perunapäivä Vehviläisessä first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Tiistaina 13.8.2013 kello 10:n alkaen järjestetään Vehviläisessä Yaran ja Agrimarketin avomaanvihannes- ja perunapäivä. Tilaisuus alkaa Vehviläisen tiloissa ja päättyy tutustumiseen koelohkoilla. Päivä pitää sisällään myös ProAgrian, Bernerin ja Viljavuuspalvelun puheenvuoroja.

The post Avomaanvihannes- ja perunapäivä Vehviläisessä first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Myynnissä suursäkkejä ja kertakäyttölavoja http://pekkavehvilainen.fi/2013/08/myynnissa-suursakkeja-ja-kertakayttolavoja/ Mon, 05 Aug 2013 07:05:59 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=619 Tarvitsetko suursäkkejä tai kertakäyttölavoja, myymme vanhat pois! Meiltä saat suursäkit ja kertkäyttölavat vaikka yksittäin taikka rekkalasteittain. Suursäkit on paalattu 50:n kappaleen paaleihin ja ne on säilytetty katoksessa.   Soita ja kysy 010-321 8070.    

The post Myynnissä suursäkkejä ja kertakäyttölavoja first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Tarvitsetko suursäkkejä tai kertakäyttölavoja, myymme vanhat pois! Meiltä saat suursäkit ja kertkäyttölavat vaikka yksittäin taikka rekkalasteittain. Suursäkit on paalattu 50:n kappaleen paaleihin ja ne on säilytetty katoksessa.

 

Soita ja kysy 010-321 8070.

 

 

The post Myynnissä suursäkkejä ja kertakäyttölavoja first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Vehviläinen ja Jyrki Sukulan makujen maa 28.4.2013 http://pekkavehvilainen.fi/2013/04/vehvilainen-ja-jyrki-sukulan-makujen-maa-28-4-2013/ Mon, 15 Apr 2013 16:51:42 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=593 JIM TV:llä pyörii ohjelma jossa suomalainen huippukokki Jyrki Sukula vierailee kotimaisilla maatiloilla ja ruuan alkulähteillä. Makujen maan kahdeksas jakso esitetään JIM tv:llä 28.4. klo 19:30, tuolloin nähdään Jyrki Sukulan vierailu yrityksessämme. Ohjelmasta lisätietoja JIM tv:n kotisivuilla.

The post Vehviläinen ja Jyrki Sukulan makujen maa 28.4.2013 first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
JIM TV:llä pyörii ohjelma jossa suomalainen huippukokki Jyrki Sukula vierailee kotimaisilla maatiloilla ja ruuan alkulähteillä. Makujen maan kahdeksas jakso esitetään JIM tv:llä 28.4. klo 19:30, tuolloin nähdään Jyrki Sukulan vierailu yrityksessämme.

Ohjelmasta lisätietoja JIM tv:n kotisivuilla.

The post Vehviläinen ja Jyrki Sukulan makujen maa 28.4.2013 first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Peltotyöt käynnistyneet http://pekkavehvilainen.fi/2013/04/peltotyot-kaynnistyneet/ Mon, 15 Apr 2013 16:41:18 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=591 Kevät etenee hyvää vauhtia ja Vehviläisen peltotyöt on aloitettu. Peltotyöt alkavat Vehviläisessä biotiitin levityksellä. Yara biotiitti on hidasliukoista kaliumia (5 %) sisältävä maanparannusaine, joka sopii kalium-, magnesium- ja kalsiumlannoitukseen. Tuotteella on myös kalkitusvaikutusta: se nostaa maan pH-lukua 0,2-0,4 yksikköä käyttömäärästä ja maalajista riippuen. Biotiitin sisältämästä kaliumista liukenee ensimmäisen viiden vuoden aikana noin 2/3. Biotiitillä voidaan […]

The post Peltotyöt käynnistyneet first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Kevät etenee hyvää vauhtia ja Vehviläisen peltotyöt on aloitettu. Peltotyöt alkavat Vehviläisessä biotiitin levityksellä.

Yara biotiitti on hidasliukoista kaliumia (5 %) sisältävä maanparannusaine, joka sopii kalium-, magnesium- ja kalsiumlannoitukseen. Tuotteella on myös kalkitusvaikutusta: se nostaa maan pH-lukua 0,2-0,4 yksikköä käyttömäärästä ja maalajista riippuen. Biotiitin sisältämästä kaliumista liukenee ensimmäisen viiden vuoden aikana noin 2/3. Biotiitillä voidaan lisätä vähäkaliumisten maiden varastokaliumin määrää.

Biotiitillä on keväisin tummana myös auringonvaloa sitova ja sitä kautta lunta sulattava vaikutus, tämän johdosta peltotöihin päästään hieman aiemmin.

The post Peltotyöt käynnistyneet first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Kansanedustaja Markku Eestilän vierailu Vehviläisellä http://pekkavehvilainen.fi/2013/01/kansanedustaja-markku-eestilan-vierailu-vehvilaisella/ Thu, 10 Jan 2013 10:32:28 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=575 Kansanedustaja Markku Eestilä vieraili Vehviläisen tilalla torstaina 10.1.2013.  Vehviläisen yritys oli Eestilälle entuudestaan tuttu vain median kautta ja käynti tilalla oli hänen ensimmäinen. Aamupäivän kestänyt vierailu oli oikein antoisa ja yritysesittelyn lisäksi keskustelua käytiin laajasti muun muassa maatalouden kehittämisestä, pienyritysten haasteista ja lainsäädännöstä.  Yritysvierailut ovat erinomainen tapa saada tuntumaa yritysten käytännön tarpeista ja haasteista, joiden kanssa varsinkin PK-yritykset toimivat Suomessa ja […]

The post Kansanedustaja Markku Eestilän vierailu Vehviläisellä first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>

Kansanedustaja Markku Eestilä ja Pekka Vehviläinen

Kansanedustaja Markku Eestilä vieraili Vehviläisen tilalla torstaina 10.1.2013. 

Vehviläisen yritys oli Eestilälle entuudestaan tuttu vain median kautta ja käynti tilalla oli hänen ensimmäinen. Aamupäivän kestänyt vierailu oli oikein antoisa ja yritysesittelyn lisäksi keskustelua käytiin laajasti muun muassa maatalouden kehittämisestä, pienyritysten haasteista ja lainsäädännöstä.  Yritysvierailut ovat erinomainen tapa saada tuntumaa yritysten käytännön tarpeista ja haasteista, joiden kanssa varsinkin PK-yritykset toimivat Suomessa ja EU:ssa. 

Markku Eestilä on kokoomuksen ensimmäisen kauden kansanedustaja Iisalmesta. Eestilällä on ennen kansanedustajan työtä takanaan 30 vuotta eläinlääkärin työtä ja 15 vuotta aktiivista politiikkaa. Lisää tietoa Markku Eestilästä ja hänen työstä kansanedustajana löytyy Markun omilta kotisivuilta www.eestila.fi.

Vehviläisen tila kiittää vierailusta ja toivottaa kansanedustajan lämpimästi tervetulleeksi myös uudestaan.

The post Kansanedustaja Markku Eestilän vierailu Vehviläisellä first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Uudet peunapakkaukset kauppoihin vuodenvaihteessa http://pekkavehvilainen.fi/2012/12/uudet-peunapakkaukset-kauppoihin-vuodenvaihteessa/ Fri, 21 Dec 2012 08:59:46 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=515 Vehviläinen laajensi satokaudella 2012 toimintaansa sipulinviljelystä myös perunanviljelyyn. Toistaiseksi perunaa on ollut tarjolla Kuopion alueen marketeissa irtotavarana, mutta uusi vuosi 2013 tuo mukanaan myös täysin uuden pakkauksen kuluttajan saataville. Kauppojen valikoimiin tulee pesty pohjois-savolainen ruokaperuna, jollaista ei ole ollut aiemmin tarjolla. Pienpakkauksessa pestynä myytävä lähiperuna on ympäristötietoisen kuluttajan valinta, koska kuljetusmatkat pellolta varastoihin, pakkaamoon ja […]

The post Uudet peunapakkaukset kauppoihin vuodenvaihteessa first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Vehviläinen laajensi satokaudella 2012 toimintaansa sipulinviljelystä myös perunanviljelyyn. Toistaiseksi perunaa on ollut tarjolla Kuopion alueen marketeissa irtotavarana, mutta uusi vuosi 2013 tuo mukanaan myös täysin uuden pakkauksen kuluttajan saataville.

Kauppojen valikoimiin tulee pesty pohjois-savolainen ruokaperuna, jollaista ei ole ollut aiemmin tarjolla. Pienpakkauksessa pestynä myytävä lähiperuna on ympäristötietoisen kuluttajan valinta, koska kuljetusmatkat pellolta varastoihin, pakkaamoon ja kauppohin ovat lyhyet. Kuluttajan on helppo valita eri käyttöttötarkoitukseen sopiva tuote värikoodatuista pakkauksista. Pakkausmateriaalin verkkosivustat tekevät tuotteesta hengittävän ja mahdollistavat samalla vaivattoman näkyvyyden pakkauksen sisälle.

 

The post Uudet peunapakkaukset kauppoihin vuodenvaihteessa first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Hyvää joulumieltä! http://pekkavehvilainen.fi/2012/12/hyvaa-joulumielta/ Mon, 17 Dec 2012 12:04:47 +0000 http://pekkavehvilainen.fi/?p=511 Tänä jouluna Vehviläinen tukee Lastenklinikoiden Kummien toimintaa ja tuki on kohdistettu erityisesti pienten potilaiden viihtyyden parantamiseen. Vehviläinen toivottaa hyvää joulua kaikille!

The post Hyvää joulumieltä! first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>
Tänä jouluna Vehviläinen tukee Lastenklinikoiden Kummien toimintaa ja tuki on kohdistettu erityisesti pienten potilaiden viihtyyden parantamiseen.

Vehviläinen toivottaa hyvää joulua kaikille!

The post Hyvää joulumieltä! first appeared on Pekka Vehviläinen.

]]>