Lok 16 2012

Sipulit matkalla Etelämantereelle

Vehviläisen sipulituotteita on vuosittain viety pieniä määriä myös ulkomaille. Perjantaina 12.10.2012 aloittivat sipulimme matkan tiedettävästi toistaiseksi kauimpana sijaitevaan määränpäähän. Vehviläisen sipulijalosteet ovat osa Suomen Imatieteenlaitoksen Etelämanner-tutkimuksen henkilökunnan ruokavaliota seuraavan tutkimusmatkan aikana.

Suomen tutkimusasema Aboa sijaitsee Kuningatar Maudin maalla noin 5000 kilometrin päässä Etelä-Afrikan Kapkaupungista, josta on lentoyhteys Etelämantereelle. Tutkimusasema on rakennettu vuonna 1988 Vestfjellan-vuoristoon Basen-nimiselle jäästä työntyvän vuoren huipulle Ruotsin Wasa-tutkimusaseman läheisyyteen. Tietojemme mukaan nyt matkaan lähtenyt tutkimusryhmä viipyy asemalla 3 kuukautta.  Lisää tietoa tutkimuksesta löytyy Ilmatieteenlaitoksen internetsivuilta http://www.antarctica.fi/aboa-tutkimusasema.

Retkikunnan muonituksesta vastaa ensimmäistä kertaa Kajaanilainen yritys Juntulan luomutila. Juntulan luomutila hankki sipulisuikaletta Vehviläiseltä kuivatettavaksi retkikunnan ruokien raaka-aineeksi.  Kaikki retkikunnan ruoat ovat luonnollisesti kuivattu ylimääräisen painon poistamiseksi ja säilyvyyden takaamiseksi. Tilan tuotteisiin ja toimintaan pääset tutustumaan osoitteessa  http://www.juntulanluomutila.fi.

Vehviläisen tila toivottaa retkikunnalle onnea ja menestystä tutkimuksiin. Jälleen erinomainen osoitus suomalaista yhteistyöstä ja osaamisesta!